O NAMA

RESTAURANT ZIGANTE smješten je u samom srcu Istre, u mjestašcu Livade, nedaleko od poznate Motovunske šume - između Motovuna i Oprtlja.

 

Kroz Livade prolazi stari tok rijeke Mirne, a ovuda je nekada prolazila i Parenzana. Ovo tipično istarsko mjesto, strance, ali i domaće turiste privlači svojim mirom i bogatstvom prirodnih ljepota, te naravno činjenicom da se u okolnim šumama nalazi jedno od najpoznatijih staništa tartufa u svijetu.

 

Upravo je 1999. godine u blizini Livada, točnije u čuvenoj Motovunskoj šumi, gospodin Giancarlo Zigante, u pratnji svoje kujice Diane, pronašao najveći bijeli tartuf, primjerak čuvene sorte Tuber magnatum Pico, težak 1,31 kg, koji je kao najveći na svijetu ušao u Guinnessovu knjigu rekorda! Taj je događaj Livade nadaleko proslavio kao svjetski centar ove iznimno cijenjene podzemne gljive.

 

Prva trgovina Zigante proizvoda od tartufa otvorena je 2000. godine upravo u Livadama. Nakon toga uslijedio je hrabar korak i godine 2002. otvoren je i restoran koji je u samo dvije godine ušao u sam vrh hrvatske gastronomije. Preuređen je 2005. godine i proširen VIP-salom, a od lipnja 2007.godine i trima luksuznim sobama s četiri zvjezdice.

 

Kao prvi hrvatski restoran specijaliziran za jela od istarskog tartufa, tijekom cijele godine ovdje se nudi pažljivo osmišljen menu na bazi svježih tartufa.

 

Restoran se može pohvaliti i iznimno bogatom enotekom koja broji mnoga domaća i strana vina. Osoblje restorana, naši kuhari i sommelieri, nositelji su brojnih međunarodnih priznanja za svoj rad.

 

Osim menija nedvojbeno jedinstvenog u svijetu, nudimo i mogućnost organiziranja poslovnih ručkova, večera, degustacija i drugih događanja, te smještaj u luksuzno opremljenim sobama.

 

Naši gosti dolaze iz svih krajeva svijeta, no svi imaju jednu zajedničku osobinu: ljubitelji su vrhunske gastronomije.

 

Pozivamo Vas da nas posjetite, odmorite se u središtu pitoreskne Istre i sami se uvjerite u zavodljivost vrhunskih specijaliteta u RESTAURANTU ZIGANTE.

 

LIVADE TARTUFI d. o. o. za trgovinu i preradu tartufa, putnička agencija

LIVADE TARTUFI d. o. o.

Livade 7, 52427 LIVADE

Matični broj: 01720180

Trgovački sud u Rijeci

GIANCARLO ZIGANTE

ZAGREBAČKA BANKA d.d.

HR6423600001102016897

NAZOVITE NAS

  +385 52 664 302

  +385 91 4777 410

REZERVIRAJ